12 januari 2011

Botrus Mansour Nasaret

Botrus Mansour är en palestinsk kristen ( baptist) med Israeliskt medborgarskap som bor i Nasaret. Han är advokat till yrket och tjänar idag som föreståndare för Nasaret Baptist School.

I sin första bok "När din granne är Frälsaren" publicerades dessa dagar av Hope Pasadena Kalifornien, Mansour berättar om sitt liv i kombination med en presentation av sin kallelse och tjänst och utmaningar i livet som en arabisk kristen i Israel.
Livet i dag i det heliga landet är komplicerat . Den pågående arabisk-judiska konflikten, liksom den "helighet" av mark för olika religioner är bara en del av det som gör det komplicerat.
Författaren delar hans personliga historia om tro och talar om den kristna kallelse som levande stenar i Jesu hemstad. Författaren förklarar de utmaningar som kristna araber i Israel ställs inför som krig, rasism, trångsynthet och marginalisering etc.

Författaren delar också ärligt om den roll som den kristna minoriteten i öster, förintelsen och avslutar han med tala om försoning som Kristus har gjort.

Boken syftar till att utbilda kristna utomlands om utmaningar och komplexiteten i livet av de arabiska kristna i Jesu hemland på ett enkelt fängslande berättande sätt.

Rev Dr David Coffey, ex-president i Baptist World Alliance säger om boken: Denna inspirerande bok ger några djupt personliga insikter om livet i en arabisk israelisk-palestinska kristna, vilket ger oss en djupare förståelse för det komplexa att vara kristen troende i Mellanöstern idag.

Rev Dr Joel C. Hunter, pastor i församlingen Northland kyrka i Orlando, Florida säger: 2000 år senare, vad har det blivit av anhängarna i landet där han gick? Denna tvingande hänsyn till en nästan bortglömd grupp-arabiska kristna i det Heliga Landet-hjälper dig att förstå de sociala, politiska och religiösa dynamiken i livet där.
Texten är en översättning från ( syftningsfel kan förekomma) se originalet här; Come ande See 

Jag har personligen inte träffat Botrus Mansour, men sett Nasaret Baptist School.


An interview with Brother Botrus Mansour , General Director of Nazareth Baptist School, introducing the history of NBS and it's achievements in Israel.We encourage you to get connected with this wonderful work happening in Nazareth Baptist School.

Läs mer:Nasarets baptister 100 år
Baptistkyrkan i Nasaret
Nasaret-1
Boken finns att beställa på Amazon.com


Läs även andra bloggares åsikter om  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar